Bramling Cross (UK) Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Bramling Cross, ofwel O.T.48, is in 1927 gekweekt uit Bramling (één van de traditionele Golding variëteiten) en een mannelijke zaailing van de Manitoban (Canadese) wilde hop. Deze variëteit is ontwikkeld op Wye College door professor Salmon. Het wordt voornamelijk verbouwd in het Engelse Kent en Sussex. Bramling Cross Land Verenigd Koninkrijk Type AB Aroma kruidig, fruitig (zwarte bessen / citroen) Samenstelling Alfazuren 6-7 % Cohumulon 33-35 % Humulon Betazuren 2.2-2.8 % Colupulon Hopoliën 0.7-1.0 ml/100 gr Myrceen 35-40 % Humuleen 28-33 % Caryofylleen 14-18 % Farneseen <0.2 % Selineen 4 % Linalool 0.9 % Totaal polyfenolen Xanthohumol Hopbel Grootte gemiddeld Compactheid gemiddeld Lupuline kleur bleekgeel tot geel Groei, oogst en opslag Oogstperiode vroeg Opbrengst 1500-2000 kg/ha Opslag 60-70 %AA/6 M @ 20 °C Te vervangen door Whitbread Goldings Variety (UK)East Kent Goldings (UK)Progress (UK) Uitleg over de getoonde gegevens