WLP565 Belgian Saison I (White Labs) Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Klassieke saisongist uit Wallonië. Zorgt voor aardse, peperige en gekruide tonen. Lichtzoet. Voor zware saisons kunnen brouwers het bier eventueel droger maken met een vervangende gist die wordt toegevoegd na 75% vergisting. Let op Deze gist heeft de eigenschap te stoppen en na enige tijd later weer verder te gisten. Zorg voor genoeg zuurstof en laat de temperatuur uit zichzelf oplopen. WLP565 Belgian Saison I Producent White Labs Type bovengist Vorm vloeibaar Aroma peperig, kruidig, gronderig Eigenschappen Vergistingstemperatuur 20-24 °C Vergistingsgraad laag-gemiddeld (65-75 %) Alcoholtolerantie gemiddeld (<10 %) Flocculatie gemiddeld Uitleg over de getoonde gegevens