Ga naar artikel

5526 Brettanomyces lambicus (Wyeast)

Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Produceert een kersenachtige smaak en zuurheid, samen met een duidelijke "Brett" karakter. Er kan zich een vliesje vormen in flessen of vaten. Om het klassieke Brett karakter te produceren, kan je beter deze stam gebruiken in combinatie met andere gisten en melkzuurbacteriën. Het duurt over het algemeen 3 tot 6 maanden lagering om tot de volle smaak te komen.

5526 Brettanomyces lambicus
Producent Wyeast
Type brettanomyces
Vorm vloeibaar
Aroma
azijnzuur
Eigenschappen
Vergistingstemperatuur 15-24 °C
Vergistingsgraad zeer hoog
Alcoholtolerantie hoog (<12 %)
Flocculatie gemiddeld
Uitleg over de getoonde gegevens