Ga naar artikel

WLP645 Brettanomyces Claussenii (White Labs)

Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Geef een licht Brett karakter. Oorspronkelijk geïsoleerd uit Engels bier, in het begin van de 20e eeuw. De geproduceerde Brett aroma's zijn subtieler dan die van WLP650 Brettanomyces bruxellensis en WLP653 Brettanomyces lambicus. Fruitig, ananas aroma. Brettanomyces claussenii is nauw verwant aan Brettanomyces anomalus.

WLP645 Brettanomyces Claussenii
Producent White Labs
Type brettanomyces
Vorm vloeibaar
Aroma
zurig, fruitig
Eigenschappen
Vergistingstemperatuur >29 °C
Vergistingsgraad hoog (70-85 %)
Alcoholtolerantie gemiddeld-hoog (<12 %)
Flocculatie laag
Uitleg over de getoonde gegevens